2009-09-28

1
Bron: Elektrozine.be

DuoTecno met eigen schakelaars

Domoticafabrikant DuoTecno brengt een eigen reeks van schakelaars uit. Naar analogie met de vernieuwde aanraakschermen is de afwerking in zwart glas, wit glas, zilver glas en goud glas.

De nieuwe schakelaars en aanraakschermen werden eind september voorgesteld op een exclusief event voor installateurs in de showroom van Modular.

De schakelaars werken volledig zelfstandig en hoeven niet gekoppeld te zijn aan een domoticasysteem. Optioneel kunnen ze natuurlijk rechtstreeks worden aangesloten op de bus van DuoTecno. Ze zijn aanraakgevoelig en voorzien van led-lampjes, die optioneel 's nachts als oriëntatie kunnen blijven branden. De schakelaars zijn te gebruiken met universele inbouwdozen.

Qua design zijn de schakelaars, die verkrijgbaar zijn in vierkante of rechthoekige uitvoering, volledig afgestemd op de nieuwe reeks aanraakschermen van DuoTecno. Deze zijn naast aluminium ook verkrijgbaar in een afwerking met zwart glas, wit glas, zilver glas of goud glas. De aanraakschermen kregen een vernieuwde lay-out en iconen mee.

Verder ook heel wat nieuws op het vlak van videofonie. De nieuwe videofoniepanelen met front in geborsteld aluminium zijn groter dan het oude model (120 x 305 mm versus 100 x 210 mm) en hebben een ingebouwd spraaksysteem van Siedle. Een pinhole camera zorgt voor een haarscherp beeld. Er zijn drie varianten: het basismodel (DT20-0D), een met codeklavier (DT20-CD) en een model met biometrielezer (DT20-BD). Met het codeklavier kan je bijvoorbeeld een deur, poort of hekken openen. De biometrielezer is een vingerafdrukscanner die gebruik maakt van een 3D warmteafdruk van de vinger zodat misbruik is uitgesloten. De scanner werkt overigens volledig autonoom.

De intercom module (DT21-IN) wordt gebruikt om de videofonie aan te sluiten op het domoticasysteem. De module biedt zes digitale inputs voor telefoonkoppeling en sensoren, waarvan er drie zijn gereserveerd voor Siedle. Er zijn ook drie uitgangsrelais voor het aansluiten van videoschermen. Stand-alone buitenposten zijn mogelijk.

Tot slot is er de homeserver (DT18-HS), die een koppeling biedt tussen het domoticasysteem van DuoTecno en het thuisnetwerk. Dat maakt het mogelijk de woning te bedienen via WiFi en laptop, ook in het buitenland. De home server module vervangt eigenlijk een pc die anders 24/7 zou moeten draaien.

En DuoTecno blijft niet stilzitten. In 2010 staan onder meer een iPod-interface, gsm-module, KNX-interface en een universele RS232-interface op het programma.