2009-10-01

Bron: Elektrozine oktober 2009 Deel 1

Aanraakscherm en Smartbox bij Duotecno
Domoticafabrikant Duotecno verrast opnieuw met twee gloednieuwe productlanceringen: een prachtig touchscreen en de Smartbox.

Je woning binnen handbereik via een systeem van aanraakschermen, het Brugse Duotecno helpt je daar heel graag bij verder. Dit najaar lanceert de domoticafabrikant een gloednieuw model. Het gaat om een 5,8 inch aanraakscherm dat zich moeiteloos in alle elektrische installaties inpast. Verdere details volgen nog op een speciaal evenement bij Modular en op ECL.

Maar daar houdt het niet bij op. Duotecno treedt ook dit najaar nog naar buiten met een all-in-one module met een eigen intelligentie onder de naam Smartbox. Met deze makkelijk te installeren module die over 16 inputs, 6 relais en 6 dimmers beschikt, mikt het bedrijf op de markt van individuele appartementen, hotelkamers en serviceflats.

Het systeem werkt als volgt: door de modules in cascade te plaatsen, bijvoorbeeld in een hotel of een rusthuis, krijg je toch weer een netwerk van stand-alones, dat je centraal kunt beheren. Bungalows naast een hotel bijvoorbeeld kun je afzonderlijk van een smartbox voorzien, maar linken aan een centraal beheerssysteem. A la carte (vanaf 20 stuks) kun je gordijn- of led-sturing, bijvoorbeeld in hotelkamers, toevoegen.

Duotecno mag een trendsetter op de Belgische markt van domotica en systeemintegratie genoemd worden. Het bedrijf wil echter meer zijn dan de klassieke fabrikant, en laat zijn ontwikkeling en vernieuwing dan ook grotendeels inspireren door de vragen en opmerkingen van de internationale markt. Een geslaagd initiatief dat in heel wat landen wordt gesmaakt.

Smartbox avec 6x variateurs et 6x relais