2009-12-28

1
Overal led-verlichting in villa Poperinge

Led-verlichting kan ook in woningen als volwaardige verlichting dienen. Dat bewijst Allaeys Led Instruments dat een villa in Poperinge zo goed als volledig van led-armaturen voorzag.

De bouwheer van deze loftvilla koos bewust voor led-verlichting om het elektriciteitsverbruik sterk terug te dringen. Immers, de loft werd gebouwd op een landelijke boerderij waar de stroomtoevoer beperkt is. De totale oppervlakte van de woning bedraagt 400 vierkante meter, exclusief het terras en de lager liggende tuin.

Alle verlichtingsarmaturen met uitzondering van de bergplaatsen en het keukenmeubilair zijn gebaseerd op led-verlichting. Met alle lampen ingeschakeld is het totaalverbruik een 1200 watt.

De volledige woning wordt aangestuurd door een domoticasysteem van DuoTecno.

Allaeys koos voor de volgende toestellen:
  • Hide Tri: een inbouwtoestel voorzien van 3 powerleds van 3W in warmwitte kleur en lenzen van 30°
  • Coveline Channel, een lineaire verlichting uitgerust met ledstrips van 500 mm voorzien van 8 powerleds van 1,7W. Het geheel is direct aanstuurbaar met 230V AC
  • BriFlexline, een led-lijn voorzien van smd-leds in warmwit
  • Beamer Tri On Spike, Putter Tri en Typhone on Spike voor het terras en de tuin
  • Beamer Tri Up/Down voor de verlichting van de trap van het terras naar de tuin
In de woonkamer staat Coveline Channel in voor de hoofdverlichting, terwijl BriFlexline als sfeerverlichting in de gordijnkasten dient.
Voor de inkomhal werden de led-armaturen Hide Tri en Coveline Channel gebruikt.
In de badkamer worden Hide Tri en Coveline Channel aan de spiegel gebruikt als hoofdverlichting.
Voor het terras en de tuin gebruikte Allaeys Led Instruments de Beamer Tri On Spike, Putter Tri en Typhone on Spike. De trap die van het terras naar de tuin gaat werd voorzien van de Beamer Tri Up/Down.

Ook voor de trap in de inkomhal werd gekozen voor Coveline Channel.

Bron: Electrozine.be