2010-02-01

1
Bron: MN-Comm

DuoTecno

Duotecno werkt volgens een totaalconcept: een compleet domoticasysteem dat modulair is opgebouwd en hierdoor ook makkelijk uit te breiden valt. Niet alleen kan men lichtpunten schakelen en sferen creëren, maar ook uitgebreidere toepassingen zijn mogelijk, zoals alarmsturing, temperatuurcontrole en het aansturen van beeld en geluid met bose en B&O systemen. Duotecno is ondertussen bijna tien jaar actief in de sector, en vervolledigde al meer dan 300 verscheidene projecten zoals residentiële privé-woningen, appartementen, burelen en openbare gebouwen. Hedendaags design en optimale functionaliteit gaan hand in hand.

Comfortabel en veilig wonen is nu voor iedereen binnen handbereik. Dankzij diverse multifunctionele domoticasystemen voor woningen en appartementen. Huisautomatisering biedt bewoners gemak en bescherming en verhoogt hiermee de kwaliteit an de woonomgeving. Geavanceerde technologie vertaald in een zeer eenvoudig en gebruikersvriendelijk systeem.
Dankzij de domotica wordt het mogelijk om de huishoudelijke apparaten aan te sturen. Dit kan gebeuren met hulp van sensoren, maar je kan ook zelf het hele domoticasysteem beheren via een afstandsbediening.
De meeste mensen gebruiken domotica vooral om de verlichting te regelen, maar ook de verwarmin en airconditioning kunnen worden aangestuurd. Een andere veel voorkomende vorm van domotica is het automatisch openen van de garagepoort.
Dankzij domotica wordt het ook mogelijk om de illusie van bewoning te geven aan mogelijke indringers. Het licht gaat automatisch aan, de rolluiken gaan omlaag en de televisie schakelt automatisch aan en uit.
In het geval van een inbraak kunnen de verschillende bewegings- en andere inbraakdetectoren van het domotica systeem alarm luiden. De rookdetectoren zorgen ervoor dat u in het geval van brand uw familie op tijd in veiligheid kan brengen.
Hoe vaak bent u het afgelopen jaar niet vergeten om ergens het licht uit te doen? Een domotica installatie zorgt ervoor dat het licht automatisch aangaat wanneer u de kamer betreed, en uitgaat indien u de kamer niet meer gebruikt.

Stelt u zich even voor hoeveel u zou kunnen besparen indien u de was- en droogmachines enkel tijdens de daluren zou gebruiken. De domotica maakt het mogelijk om deze machines automatisch te laten starten. Zo kan u 's nachts wassen en geld besparen.
De wereld wordt al maar kleiner. Een goed domotica systeem geeft u de mogelijkheid om via het internet thuis een oogje in het zeil te houden en eventueel aanpassingen te doen.
Een goed home entertainmentsysteem is tegenwoordig een absolute must. Dankzij de domotica wordt het mogelijk om dit systeem tot in de puntjes te beheren. Van sfeerlicht tot haarscherp beeld en geluid.