Ervaringen

Getuigenis klant: Waarom werk ik met duotecno?

Even mijn idee over domotica en specifiek waarom wij kozen voor Duotecno. De begeleiding bij de aankoop om de juiste keuze te maken is zeer belangrijk. Er worden in het begin zeer veel vragen gesteld, maar die worden nadien vrij snel ingevuld.
Domotica moet eenvoudig zijn én blijven en daar moet je van in het begin als klant aan meewerken. Het is de klant die in de woning leeft en niet de verkoper. Tevens is het ook zeer belangrijk dat er bij de start van het project tijd wordt gemaakt voor ons als klant. De programmatie wordt gedaan naar de wensen van de klant dus zonder input van ons kan dit niet lukken. Wij hebben na een tijdje, toen we er reeds woonden, de functies van onze drukknoppen aangepast naar onze logica, om het nut van domotica te laten renderen.

Heel belangrijk is ook de juiste programmatie van de bewegingsdetectoren. In de vooravond wensen we veel licht te hebben indien het donker is buiten, maar als we 's nachts opstaan is een gedimde stand van 10% veel aangenamer. Zo blijf je in een slaapmodus, die ik bij andere woningen van vrienden met domotica nog niet heb gezien.
Het ochtendritueel zou ik nu al niet meer kunnen missen. De keuze om te bepalen welke zender ik wil voor het nieuws en welke zender voor muziek is zeer aangenaam! Daarnaast geniet ik erg van het leuke follietje om te weten of mijn twee kranten in de bus zitten.
Ook voor alles wat meer is dan domotica hebben ze een oplossing. Zo kunnen ze zelfs de bar met de nodige verlichting omtoveren tot een discotheek. Telkens toonde duotecno aan specialisten te zijn in het audio-video verhaal.
Het is nu de derde keer dat ik beroep doe op Duotecno voor een privé-project. De eerste keer was in Drongen, nu aan de kust, en ook in het appartement in Gent werd goed werk geleverd. Het leuke aan duotecno is de mogelijkheden in hun domotica. Je kunt gaan van een basisinstallatie met een budgetvriendelijke instapprijs, tot een high-end project. Domotica kan comfort verhogend zijn voor iedereen, en men mikt niet enkel op high-end projecten. Gebruiksvriendelijkheid staat voorop en dit is heel erg te merken in elk gerealiseerd project.

De service nadien is zeer belangrijk. Indien zich een probleem voordoet denkt men meestal dat de fout ligt bij de domotica omdat bij ons thuis nu eenmaal alle technieken hierop aangesloten zijn, maar na analyse blijkt het meestal het toestel zelf te zijn zoals bv. De digibox.
Gelukkig is Duotecno altijd bereid om deze analyse te doen, zélfs in het weekend!Bart Decuypere