2009-11-01Elektro Krant november 2009

Duotecno Smartbox en Homeserver

Duotecno wil de nieuwe Smartbox gaan inzetten in grotere projecten zoals hotelkamers, appartementen, ziekenhuizen, kantoren en andere gemeenschappelijke gebouwen. Alle functionaliteiten van de Duotecno CAN-bus technologie zijn samengebracht in een makkelijk te installeren box, met een laagdrempelige instapkost. Standaard beschikt de Smartbox over 16 inputs, 6 dimmeruitgangen en 6 relaisuitgangen. Verder is een busaansluiting en een RJ-connectie in dezelfde behuizing ondergebracht. Men hoeft echter niets aan flexibiliteit in te boeten. Bij hogere gewenste aantallen kan men via de geïntegreerde busaansluiting de gewone modules, audio-interfaces en touchscreens aansluiten. Voor de residentiële markt heeft Duotecno een TCP/IP Homeserver ontwikkeld. Nadat aan deze module een IP adres is toegewezen binnen het thuisnetwerk, kan iedere computer binnen het netwerk, of ingelogd via internet, bedieningen uitvoeren binnen het domoticasysteem. De Homeserver zorgt er voor dat dit stabiel, veilig en comfortabel verloopt.

Smartbox met 6x dimmer en 6x relais