2010-10-12Architectenweb.nl

Domotica smartbox


Domotica is een steeds vaker geroepen woord in de vastgoed wereld. Maar op dit moment staat deze vastgoed wereld erg stil en is de concurrentie moordend. Om uit te blinken in de markt en toch de verkoop te stimuleren moet er een bepaalde meerwaarde ten opzichte van andere gebouwen ontstaan. Deze meerwaarde kan gecreëerd worden door middel van noviteit. En daar speelt Duotecno Nederland op in.

Een domotica installatie van Duotecno creëert deze meerwaarde voor de eindgebruiker. De integratie van gebruiksvriendelijke domotica in een gebouw brengt gemoedsrust en veiligheid voor de bewoners. Daarnaast zet je ook de schaar in de energierekening, door efficiënt gebruik van de technische installaties.

Door middel van domotica van Duotecno kunnen alle elektrische apparaten (verlichting/verwarming/audio/video/intercom) gekoppeld worden. Als dit eenmaal gekoppeld is kunnen de apparaten met elkaar communiceren zodat er nieuwe mogelijkheden ontstaan. Een volgend voordeel bij een Duotecno installatie is dat niet alles direct bij oplevering gekoppeld hoeft te worden. Als de basis van domotica in het appartement verwerkt zit, kan er later altijd uitgebreid worden.

De grootste meerwaarde van domotica vinden we terug in de sferen. Een sfeer is een opvolging van schakelingen. Bij een traditioneel systeem is het nog vaak dat je verschillende lampen op een bepaalde dimstand zet om het gezellig te maken, dit is nu mogelijk met 1 druk op de knop.

Speciaal voor appartementen en hotel complexen brengt Duotecno de smartbox op de markt.
Deze smartbox is een kant en klare domotica oplossing met mogelijkheden om het systeem uit te breiden op de exacte wens van de eindgebruiker. Voorbeelden van de mogelijkheden zijn, onze unieke Bose interface, waarbij een complete integratie van uw lifestyle systeem mogelijk is. Of kiest u voor de nieuwe touch-screens en bijpassende drukknoppen. Vier glazen afwerkingen zijn momenteel beschikbaar: zwart, wit, zilver en goud. Naast de verpakking heeft ook het scherm zelf een grondige facelift ondergaan. Een nieuwe, krachtiger processor maakte het mogelijk om de iconen haarscherp en met een hoge resolutie weer te geven. Die iconen kunnen naar eigen smaak gedownload worden uit een goedgevulde bibliotheek.

In de ruimtes waar men geen gebruik maakt van een touch-screen, kunnen de nieuwe aanraakknoppen geplaatst worden. Geen moeilijke scroll of andere menu's, enkel 4 of 8 logisch geprogrammeerde knoppen waarbij nog steeds kort en lang drukken een aparte functie kunnen hebben. De Led's zijn een aangename oriëntatieverlichting wanneer ze niet actief zijn, en lichten op wanneer de schakelaar aangeraakt wordt.

Met de beproefde domotica op CAN-bus staat Duotecno al jaren garant voor state-of-the-art technologie in woningen en publieke gebouwen. De snelheid van het gebruikte protocol geeft immers een zeer grote gebruiksvriendelijkheid: alle acties gebeuren in real-time, wat het comfort alleen maar ten goede komt.

In deze Smartbox zitten 6 kanalen om verlichting mee te dimmen + 6 kanalen om verlichting of apparatuur aan/uit te schakelen en 16 ingangen voor 16 schakelaars. Het voordeel is dat deze box een kant en klare oplossing is en geen grote technische ruimte nodig heeft( 295 x 260 mm). De box is zeer gemakkelijk te programmeren via de Duotecno programmering software.


bron:architectenweb.nl

Smartbox met 6x dimmer en 6x relais