2010-11-18Intech - Beurs Domotica & slim wonen 2010

Download bijlage
12
Intech - Beurs Domotica & slim wonen 2010Intech - Beurs Domotica & slim wonen 2010
ENERGIE CENTRAAL TIJDENS BEURS DOMOTICA & SLIM WONEN

De tweedaagse beurs Domotica & Slim Wonen vindt dit jaar plaats op 17 en 18 november in het Evoluon in Eindhoven. Het thema tijdens deze vijfde editie is natuurlijk automatisering en communicatie in woningen en gebouwen, maar ook energie krijgt dit jaar extra aandacht. Verder gaat het om ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, entertainment en audio en video, comfort, verwarmen en koelen.

In de vijf jaar dat de beurs Domotica & Slim Wonen wordt gehouden is het evenement uitgegroeid tot een druk bezocht trefpunt voor automatiseerders en leveranciers op het gebied van domotica. Dit jaar staan op 17 en 18 november ongeveer 130 standhouders in het Evoluon en verwacht de organisatie meer dan 3.500 bezoekers. Dat betekent een aardige toename ten opzichte van 2009, toen er nog 104 exposanten waren en 3.200 bezoekers.
Timo van Leent, organisator van de beurs, heeft het over een sterke groei. 'Het wordt elk jaar drukker. Vorig jaar zijn we voor het eerst begonnen met een tweedaagse beurs en nu doen we dat weer. Het evenement voorziet in een duidelijke behoefte.' Van Leent spreekt ook van een duidelijke trend richting verbreding van het aanbod. 'Aanvankelijk ging het vooral om zorg. Nu zien we dat het vakgebied steeds breder wordt. Veel exposanten richten zich op energiebeheer en -besparing. We zien nu ook veel entertainmentsystemen en comfort. Grote aanbieders op dat gebied staan nu ook op onze beurs. Het aanbod in luxe systemen wordt groter en dat is duidelijk te zien op onze beurs.'