fbpx

Domotica als onderdeel van architectonisch concept

Overal in deze landelijke woning vind je subtiele verwijzingen naar de allernieuwste domotica. Duotecno hechtte bijzonder veel aandacht aan een uitgekiend systeem dat minutieus geïntegreerd werd in het architecturale concept.

Werkelijk alles in deze villa is geautomatiseerd, van de verlichting van ons zusterbedrijf Xillo, tot geautomatiseerde gordijnen. De woning en het poolhouse is volledig voorzien van een audio-installatie van Integra met geïntegreerde Kef speakers. Zelfs de touch-bediening heeft een verfijnde belijning en gaat op in het ontwerp. Er kunnen een eindeloos aantal sferen gecreëerd worden met directe en indirecte verlichting. Bewegingsdetectoren reageren slim op wat er zich in het huis afspeelt. ’s Nachts knippert het licht aan op 5% zodat je niet verblind wordt door een te sterke lichtbundel.

“Het domoticasysteem beweegt mee met de manier waarop er geleefd wordt of kan worden,” vertelt Peter Gitsels. ” Bovendien draagt het bij tot een efficiënt energiebeheer.”

Het energie verbruik van de woning en de motoren in het pomphuis van de visvijver wordt continu gemeten. Door de weergave in de Duotecno Home Manager en op de app wordt een duidelijk overzicht van uw verbruik opgesteld, waardoor u op een bewustere manier met uw energieverbruik kan om gaan en de veiligheid gegarandeerd wordt.

Naast de vijver of zwembad is het tevens mogelijk om elektriciteit, gas, water en zonnepanelen te integreren.

Meer foto’s? Klik hier.

Interieurarchitect: Stylmar
Bouwonderneming: Elbeko
Fotograaf: Pieter D’hoop