fbpx

Doordachte invulling van de hedendaagse hoeve

Comfort, veiligheid en energiebesparing zijn enkele van de vele troeven die domotica achter de hand heeft. Met domotica kun je de elektrische installatie in je woning volledig beheren en controleren. Op die manier laat je de verlichting, de verwarming, de koeling, de telecommunicatie, de toegangscontrole, het alarmsysteem, de audio- en videosystemen en alle elektrische toestellen en huishoudapparaten automatisch in werking treden.

Als gebruiker kies je uit een centraal of decentraal domoticasysteem en uit bekabelde of draadloze domotica. Je bedient het systeem met programmeerbare schakelaars of via een touchscreen. Handige apps laten toe om het hele huis met je smartphone of je tablet te besturen.

Echt ontspannen doe je in de laagste ruimte van deze kelderverdieping. De home cinema helemaal op het einde is in tegenstelling tot de rest van deze verdieping logischerwijze verdonkerd en minder luchtig. Voorbij de indirecte LED-verlichting die als lichtkader een cinemadeur suggereert, lijk je in een echte bioscoopzaal binnen te stappen met overal indirect licht. Om die reden was het idee om alle technieken niet te laten zien. Alle details zijn hier dan ook mooi in- en weggewerkt. Achter de gordijnen heb je een rasterwerk van lamellen op de spanwanden voor een betere akoestiek en (inbouw)speakers bevinden zich in de wand achter het projectiedoek.

In de gigantische zetel is het heerlijk onderuit zakken voor uren filmplezier: het scherm kan, net als alles in deze woning, met de smartphone en tablet perfect bediend worden via domotica. Duotecno zorgde ervoor dat werkelijk alles centraal beheerd wordt. Van geluid, beeld, licht, gordijnen tot koeling, verwarming en camerabewaking. Tot slot bevinden ook de technische ruimtes zich in de kelderverdieping.

Meer foto’s? Klik hier.