fbpx

Excellence – Perfectie zit in de kleinste details

De verborgen deur in hoe de keukenwand leidt ons niet alleen naar de wasplaats, proviandberging en iets verder naar de garage, ook de kelderverdieping kan je via deze weg bereiken. Die bevat het technische kloppende hart van de woning met alle technieken, onder meer de geothermische warmtepomp en vloerverwarming. De uitstekende geluidskwaliteit van de muziek waarvan je in de keuken via geluidsboxen in het verlaagde plafond kan genieten en ook al de rest van domotica vindt hier haar oorsprong.

Duotecno zette alles op punt:

“Wij zijn één van de toonaangevende domotica fabrikanten in België en werken volgens een totaalconcept: een compleet gedecentraliseerd domotica systeem dat modulair is opgebouwd en hierdoor ook makkelijk uit te breiden valt. Je kan je beperken tot het schakelen van lichtpunten en het creëren van sferen maar je kan ook heel uitgebreid gaan waarbij je ook alarmsturing, temperatuurcontrole, wellnesssturing, sturing van rolluiken, gordijnen of screens of nog meer complexe sturingen opneemt. Wij werken al langer samen met Elbeko en waren dan ook verheugd dat Tim ons opnieuw contacteerde. Hij is voorstander om bij nieuwbouw toch iets van domotica te voorzien en hoe ver je daarin gaat, hangt af van klant tot klant. Zelf wou hij het vooral functioneel en gebruiksvriendelijk. Daarom koos hij om alleen elektriciteit en verlichting aan te sturen.

Voor een naadloze oplossing wou Tim zoveel mogelijk in de verlaagde plafonds integreren en dat is perfect mogelijk. Dankzij ons zusterbedrijf Xillo Trimless Solutions bieden wij immers gepatenteerde inbouwarmaturen aan waardoor je elk designproduct volledig in muur of plafond kan inwerken. Dat gebeurde hier bijvoorbeeld in het plafond met het multiroom hifi systeem van Bluesound en de luidsprekers van KEF in de keuken en eethoek (vierkant) of die van Bose in de living (ronde) en dankzij de Xillo Integrate zelfs met een schakelaar die we in de natuursteen van de keukenwand inwerkten.

De bediening zelf gebeurt met drie vaste touchscreens in de woning en is uiterst gebruiksvriendelijk, ook voor wie niet vertrouwd is met de technologie. Zo zijn er verschillende sferen gecreëerd waardoor je met één handeling meteen de juiste verlichting en muziek inschakelt. Veel van de verlichting, zeker in de leefruimtes, is ook eenvoudig dimbaar via de touchscreens.

Domotica helpt je leven dus vereenvoudigen, in tegenstelling tot wat sommige mensen ook mogen beweren. Onbekend is onbemind natuurlijk maar wij zijn overtuigd dat het een evolutie is die niemand kan tegenhouden. Knappe realisaties zoals deze bewijzen dat alleen maar.”

Meer foto’s? Klik hier.