fbpx

Studio’s Aalsmeer

Gebouw met oneindig veel zalen

Studio’s Aalsmeer is gerealiseerd door een samenwerking tussen de binnendienst van Studio’s Aalsmeer met Oosterberg en installateur Richard De Wit. Bij de opstart, begin 2017, van dit veelzijdig gebouw werd er initieel een vergelijking opgesteld tussen de verschillende domotica concurrenten, waarbij Duotecno de bovenhand heeft gekregen. Zij hebben de essentiële ruimtes voorzien van voorgeprogrammeerde sferen die de medewerkers met de iPad bedienen. Het zijn in totaal vier fases, waarbij wij binnenkort aan de laatste fase beginnen.

Historie
Vanuit Studio’s Aalsmeer werden vroeger de grote televisieshows van Joop Van De Ende uitgezonden, met onder andere Hennie Huisman en Ron Brandsteder. Maar ook een nieuw programma als ‘De Vreemde Eend’ van Irene Moors wordt hier opgenomen. Op een oppervlakte van 65.000 m² is het nu een evenementenlocatie -voor zowel particuliere als zakelijke bezoekers- met ruimtes als de Big Apple (dans & diner shows) en de Cabaret Club waarbij wij alles sturen in combinatie met Duotecno. Daaropvolgend zijn er ook ruimtes zoals de Pianobar, bruine kroeg, chinees restaurant, Down Town (entertainment), Theater & om af te sluiten de vergaderzaal van Joop Van De Ende die tevens volledig is geautomatiseerd, waarbij de verlichting en audio van enkele vergaderzalen via diverse smartboxen zijn gekoppeld.

Led
Studio’s Aalsmeer heeft de laatste jaren een flinke vernieuwingsslag gemaakt. Dat geldt ook voor de techniek van het gebouw. “In verschillende fasen is alle verlichting hier vervangen door led. Het dimmen van de ledlampen was in eerste instantie een probleem. Het leverde een haperende verlichting op. Uiteindelijk werden de dimmers van Duotecno gekozen. Een soepel systeem waarmee men alles eenvoudig kan aansturen”, aldus de technische dienst.

Bedieningsgemak
Ook op bedieningsvlak koos men Duotecno als partner. Het nieuwe gebouwbeheersysteem gaat Studio’s Aalsmeer veel bedieningsgemak opleveren. De techniek van elke ruimte kan straks worden aangestuurd via de iPad of iPhone. “In de hal komt een centraal touchscreen, waarop de medewerkers een groot deel van het gebouw kan bedienen.”, zegt Herman Corijn van de technische dienst. “Zodat lampen niet onnodig aanblijven. Het bespaart energie en werkt veel prettiger!
Een klant die blijft groeien. Een waar project om trots op te zijn!

Klik hier voor meer foto’s.