Back to  blogoverview

Wat is het Voordeel van Energiemanagement?

Het streven naar een verminderde ecologische voetafdruk wordt steeds urgenter in onze tijd. Gelukkig zijn er tegenwoordig geavanceerde oplossingen die ons helpen dit doel te bereiken. DUOTECNO, een vooraanstaand bedrijf op het gebied van domotica, biedt een van deze innovaties. Door de integratie van hun huishoudelijke systemen met een handige app, wordt het verkleinen van onze impact op het milieu eenvoudiger dan ooit tevoren.

Energiebeheer

DUOTECNO zet sterk in op geavanceerd energiebeheer. Hun app geeft gebruikers in realtime inzicht in hun energieverbruikspatronen. Met behulp van sensoren en slimme apparaten kunnen ze hun stroomverbruik nauwlettend in de gaten houden en optimaliseren. Bovendien maakt de app het mogelijk om op afstand diverse functies in huis te regelen, zoals verlichting, verwarming, koeling en andere elektronica.

De integratie van deze systemen biedt niet alleen gemak, maar draagt ook bij aan een effici├źnter energieverbruik. Door slim databeheer kunnen DUOTECNO-systemen suggesties doen om het energieverbruik verder te optimaliseren. Dit stelt gebruikers in staat om weloverwogen beslissingen te nemen die niet alleen leiden tot aanzienlijke besparingen op de elektriciteits- en gasrekening, maar ook de CO2-uitstoot verminderen, waardoor hun levensstijl automatisch duurzamer wordt.


Blog post 2

Capaciteitstarief

Met de invoering van het capaciteitstarief sinds begin 2023 worden consumenten aangemoedigd om piekmomenten in hun energieverbruik te identificeren en te verminderen. Door grote energieverslinders op bepaalde momenten uit te schakelen en het energieverbruik te spreiden over verschillende momenten, kunnen consumenten hun capaciteitstarief aanzienlijk verlagen. Bovendien is investeren in energiezuinige apparaten een andere effectieve strategie om de kosten te verlagen.

De DUOTECNO-gateway maakt een naadloze integratie mogelijk van diverse huishoudelijke apparaten en energiesystemen, waardoor het potentieel van zonne-energie optimaal benut kan worden en energiebronnen slim kunnen worden ingezet. Een intelligente regeling op basis van dynamische tarieven voorkomt pieken in het energieverbruik, wat niet alleen comfortabel is, maar ook duurzaam op lange termijn. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen en draagt bij aan een groenere toekomst.

Tell us more about your project and visit our showroom

Image 16